Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Borászatok

Juhász Testvérek Pincészete

A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép, és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.

 
Az egri Kőlyuk pincesoron riolittufába vájt pincészetünk optimális körülményeket biztosít a vörösborok érleléséhez. A pincerendszer 5 db, kb. 150-200 m hosszú pinceágakból áll, melyeket keresztfolyosók kötnek össze. A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók.
A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez.
 
Csoportok részére szervezünk borkóstolóval (vacsorával) egybekötött pincelátogatást, szakvezetéssel az Eger-kőlyuk pincesoron. A tradicionális pincészetben megismerkedhetnek a borkészítés fortélyaival, a tölgyfahordós érlelésen keresztül a palackba kerülésig és megtekinthetik a borvidék egyik legnagyobb működő képes ászokhordós térrel rendelkező pincészetét. A látogatás után a távolabbról érkező vendégeink részére a pincészet egerszalóki Anna Panziójában kínálunk lehetőséget rendkívül kedvező árakon az éjszakai pihenésre.
 
Cím: 3300 Eger, Kőlyuk pincesor

Telefon: +36-20/926-8529
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.juhaszvin.hu
Nyitva tartás: telefonos egyeztetés alapján
 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.