Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Éttermek

Saliris Resort Hotel & Spa ****superior Pinot Noir Étterem

Gasztronómiai kínálatunkra, éppúgy mint vendégeink összetételére, a sokszínűség jellemző: hagyományos magyaros ételek, reformkonyha, újdonságok, helyi sajátosságok, vegetáriánus ételek, speciális diéták (glutén- és laktózmentes ételek) és gyermek ételek.

A büféasztal napi választékának meghatározásakor konyhafőnökünk figyelembe veszi a szezonalitást és a kor szerinti megoszlást is.
A nyersanyagok beszerzése helyi beszállítóktól történik. Egy új konyha felszereltsége lehetőséget ad új ételkészítési eljárások alkalmazására.

A’lacarte étlap fogásaira jellemző a magyar konyha íz világa, modern köntösben. Jelenleg a legkedveltebb ételek: Kakas pástétom céklalekvárral, szarvasgombás libazsíros kenyérrel; Göngyölt vadnyúlcomb érlelt sonkával és zsályával, sütőtökpüré, laskagomba; Rostonsült tiszai szürke harcsafilé zöldséges babraguval, mangalica kolbásszal, csipetkével; Csokoládés gesztenye panna cotta körte sorbettal.

Mindig izgalmas erőpróba egy borvacsora, esküvő, bál, gálavacsora, fogadás ajánlatának elkészítése, végső formába öntése, az előkészületek, a lebonyolítás és végül a tanulságok, élmények értékelése. Így a következő alkalommal még előbbre léphetünk…

Bor koncepció
A Saliris Resort és a szőlő, bor kapcsolatát jól mutatja értékesítő helyeink és különtermeink tematikus elnevezése: Pinot Noir, Cabernet, Merlot, Kadarka, Chardonnay...
A szálloda nyitását követően számos borhoz köthető rendezvényt tartottunk. Az Ízportya keretében pincészeteket is felkerestünk, míg a Bormágia sorozatnál a borvacsorákra összpontosítottunk.

Borlapunk félévente megújul, azonban már az első összeállításkor elhatároztuk, hogy az Egri borvidékről származó borokat kínáljuk, természetesen egy-két tokaji borral kiegészülve. A történelmi borvidék sokszínűsége erre lehetőséget kínál, és ezt küldetésünknek is érezzük.

A borlap letisztult, kínálatunk hét pincészetből huszonhét bor az Egri borvidékről, valamint három tokaji bor. A Resorttal szomszédos St. Andrea pincészet szellemisége meghatározó és él a borokban. A szintén egerszalóki Juhász Testvérek gasztro-borai nagy kedveltségnek örvendenek. Bolyki János számos elismeréssel az egyik legsikeresebb, fiatal borász. A Gál Tibor pincészet teljesen megújul és így is követi a hagyományt. Vincze Béla vörösborai kikerülhetetlenek mindhárom kategóriában: forgalmi, birtok és Arcanum. Thummerer Vilmos 1995-ben kapta meg az Év borásza elismerést, míg a Thummerer Pince 2011-ben nyerte el az Év Pincészete díjat. A Kovács Nimród Borászat ötvözi az egri hagyományokat és az Újvilág ízlésvilágát.
Teremfőnök és felszolgáló munkatársaink örömmel segítenek Önnek a borválasztásban.


Egerszalók, Forrás u. 6.
tel: 36/688-600
www.salirisresort.hu

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.