Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Házunk tájáról

Bíborka Borzselé

A Borzselé egerszalóki Bíborkadarka borból készült.
Összetevői vörösbor ( alkoholtartalma 1 % alatti), cukor és zselésítő anyag.

A Bíborkadarka egy festő bor, amelyet a vörösborok színének javítására használnak, 4000 féle színanyag ill. vegyület van benne. Flavonoidokat tartalmaz, ezek közül is a rezveratrol vegyület a legtöbb benne. A rezveratrol leginkább vörös szőlőben, vörös borban található, de nagy mennyiségben tartalmaz a kakaó, étcsokoládé és a mogyoró is.

A rezveratrol:
- megköti a szabad gyököket, ezáltal gátolja a rákos sejtek szaporodását,
- rugalmassá teszi és tágítja az ereket, ezáltal elősegíti a vérnyomás csökkenését,
- megakadályozza a koleszterin lerakódását.
- gyulladáscsökkentő, immunrendszer erősítő és kedélyjavító hatású.

Borzselé fogyasztók visszajelzései alapján:
- több bélgyulladásos beteg tünetmentessé vált,

- a vas felszívódás normalizálódott ,
- az ugráló vércukorszint normalizálódott,
- csökkent ill. elmúlt a pikkelysömör és még számos kedvező élettani hatást értek el.

Gyártja: Harangozóné Tordi Mária
Kalocsa, Semmelweis u.21.
tel:06-70-331-3341
Őstermelői szám: 1586391