Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Borkorcsolya Napok

Borkorcsolya napok a Gyógyvizek Völgyében

2015. november 20-22.

avagy terítéken Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borai és borkorcsolyái

Szeretnék megkóstolni a tótrétest vagy a virslis hasét szalóki módra? Jöjjön el a rendezvényünkre és a Barlanglakásoknál ezekből a finom falatokból válogathat a forralt bor, vagy a szalóki borok mellé.

Készül még: tócsni frissen sütve, Mandika sütije, sajtos stangli Kati mamától, almás pite Rózsi módra, tótrétes Ibi mami módra, Margaret kedvence, szalóki túrós rétes, sós-édes apró sütik,  virslis hasé, juhtúrós-körözöttes falatkák, padlizsánkrém kifliben, sajtos köményes pogácsa, lúdzsíros falatkák lila hagymával, libazsíros kemencés lángos lilahagymával. És mindehhez egy pohár forralt bor, tea, vagy fehér/vörös bor jár.

2013-ban hagyományteremtő szándékkal indította el ezt a programot a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület, amely a három település szolgáltatóinak egyedi kínálatát mutatja be november harmadik hétvégéjén. 12 helyszínen zajlanak az események. A hétvége főszereplői természetesen a kiváló borok és a borkorcsolyák, amelyeket édes, sós, nyers, főtt és sült változatban, kóstoló és komplett menüsoros formában is fogyaszthatnak.

Négy borászatban különböző időpontokban vehetnek részt pincetúrán, ahol a borok, pincék és a borászok történeteit megismerhetik néhány bor és borkorcsolya kíséretében. Négy helyszínen étvágygerjesztő és ínycsiklandozó ételek és a hozzájuk harmonikusan illeszkedő borai akár ebédre vagy vacsorára ünneppé varázsolhatják a hétvége egy-egy napját.

Péntek kora délután a Demjéni kőtúra útvonalon barangolhatnak szakavatott kísérővel és szombaton Egerszóláton egy sajttúrán vehetnek részt, amely természetesen sajtkóstolóval zárul, amelyhez mi mást is kortyolhatnak, mint Egerszóláti Olaszrizlinget!

Különleges élményekben részesülnek, akik szombaton felkeresik az Egerszalóki Barlanglakásokat. Akár az Alvégről akár a Felvégről érkeznek, belecsöppenek egy falusi utca mindennapjaiba. A barlanglakások lakói mesteremberek, akik bemutatják szerény hajlékukat, teszik a dolgukat. A sajtkészítő sajtot kóstoltat, a kovács kovácsol, a szövőnő sző. Az Egerszóláti Rizling Színjátszók a paraszti életet bemutató jelenetekkel lesznek felelősök a jó hangulatért. Bor és borkorcsolya természetesen itt is lesz. Az Egerszalóki Turizmus Egyesület lelkes vendégvárói ízletes borkorcsolyákkal jóféle szalóki borral, no meg a kissé télies időjárás miatt forralt borral, boros teával is kínálják a vendégeket. 

Aki ismeri ezt a térséget tudja, hogy Demjén határából fél Európába eljutnak az itt termesztett csiperke gombák. Péntek délután felkereshetik a Gombaüzemet az Albert-majorban.

A gyógyfürdők is bekapcsolódnak a maguk módján a programba. A Saliris Resort& Spa Gyógyfürdőben a hétvégén különleges szaunaceremóniák lesznek és a belépők árában egy borkorcsolya kupont kapnak, a Demjéni Termálvölgy vendégeiként egy éjszakai fürdőzéssel zárhatják a napot.

Bízunk benne, hogy az időjárás nem befolyásolja a programok sikerességét, hiszen a helyszínek nagy része fedett, zárt, no persze pince és a jó borok és a vendégszeretet kellő melegséget biztosítanak a Borkorcsolya napok látogatóinak.            

A program részletei itt.

További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 36-200-029

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok