Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Egerszalók gyógyhely lett

2016. október 24-én az ÁNTSZ OTH gyógyhellyé minősítette Egerszalókot. Ezzel Egerszalók 27.-ként kerülhetett fel a gyógyhelyek közé.

A minősített gyógyhely területe a Sódomb és környéke, a gyógyfürdőt körbeölelő terület. A minősítés során, a helyi gyógytényező mellett vizsgálták a megfelelő infrastruktúrát, a védett területre előírt levegőtisztasági értéket,- mind a négy évszakban- a zajszintet, valamint a zöldterületek meglétét és minőségét is.

Egerszalók Község Önkormányzata elkötelezett a település turizmusfejlesztése iránt, hiszen a lakosság egy jelentős része az idegenforgalomból él. A lakosok egy részének megélhetése a gyógyturizmuson és a borturizmuson alapszik, amelyet a környék természeti és kulturális értékei, attrakciói egészítenek ki.

A gyógyhely minősítés megszerzésével egyfajta minőségi garanciát biztosítunk az ideérkező vendégeknek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, hanem a környezeti tényezőket tekintve is Magyarországon a legjobbak közé tartozik a település.

Egerszalók a KSH adatai alapján a 2015-ös évben a magyarországi legnépszerűbb települések listáján az előkelő 20. helyet szerezte meg az összes vendégéjszakák tekintetében. A belföldi vendégek körében pedig a 17. legnépszerűbb uticélnak számított. A 2016-os év előzetes adatai alapján is elmondható, hogy a növekedés tovább folytatódik. Előnyként említhetjük, hogy a 2000 fő alatti lakosságú Egerszalókon a vendég több négycsillagos szállodát talál, de számos panzió, apartmanház és falusi vendégház is a vendégek rendelkezésére áll, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A falusi rendezvények pedig jó alkalmat kínálnak a helyi ízek, borok kóstolására, a helyi szokások megismerésére.

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok