Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Egerszalók az országos átlag fölött

Közel a 300 ezres álomhatárhoz.

Egerszalók már évek óta szép számokat hoz a vendégéjszakák tekintetében, 2008 óta folyamatos az emelkedés. A 2016-os évben az országos 7 %-os emelkedést is túlszárnyalta a falu, hiszen az összes vendégéjszaka számot nézve  9,5 %-os nökedést történt az előző évhez nézve. A kereskedelmi szálláshelyek tekintetében 6,6 %-os a növekedés, a többit a kisebb szálláshelyek: panziók, vendégházak hozták. Jelentős a belföldi vendégforgalom, hiszen évek óta a belföldi vendégéjszakák aránya 86-88 %.

Ezekkel a számokkal Egerszalók az országos listán a 17. helyen áll, megelőzve olyan településeket, mint Nyíregyháza, Zamárdi, Keszthely, Velence. A 2015-ös évhez képest egy helyezést javított a település. A 2008-2016-os időszakot összehasonlítva 11 helyezést lépett előre Egerszalók ezen a TOP listán.

A Gyógyvizek Völgye egész területét nézve ( Egerszalók, Demjén, Egerszólát) a vendégéjszaka számok 7,6 %-kal emelkedtek, összesen közel 300 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a belföldi és külföldi vendégek a tavalyi évben.

 (Forrás KSH, Egerszalók Önk., Demjén Önk.)

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok