Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Helyi specialitások

Hidegen sajtolt olajok

A Prokaj családi gazdaság hidegen sajtolt napraforgó, tökmag-, és lenmagolaj készítéssel foglalkozik.

 

"Kizárólag saját családi gazdaságunk által, Egerszalókon és környékén termelt magokból gyártjuk hidegen sajtolt olajainkat.
Termékeink között szerepel még a héj nélküli, natúr tökmag."

És hogy mit is jelent a hidegen sajtolás? Miért jobb mint más olajok?
A szűz és a hidegen sajtolt étolajok esetén semmiféle adalékanyag hozzáadása nem engedélyezett, a forrásukként szolgáló, nagy olajtartalmú alapanyagból történő kinyerésük pusztán mechanikai módszerekkel történik.
A napraforgómag vitamin és ásványianyag tartalmát csak úgy tudják megőrizni, ha a sajtolás során nem használnak magas hőmérsékletet. A hidegen sajtolás esetében ez így van, a maximálisan megengedett hőfok 40°C. Így az olaj nagyon sok értékes vitamint, zsírsavat és ásványi anyagot tartalmaz.

A tökmagból sajtolt olaj sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezik. A hidegen sajtolt tökmagolaj jótékony hatásait a benne lévő vitamin, ásványi anyag és telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti. Napi fogyasztásával rengeteg problémát és betegséget képes megelőzni, gyógyítani, kezelni.

A lenmagolaj az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns, és gyulladáscsökkentő hatású. Fogyasztása segít a megfelelő koleszterinszint megtartásában.

A termékek megvásárolhatók a Turisztikai Információs Irodában Egerszalókon, és a Barlanglakásoknál.

Ha bővebben megismerné a gazdaságot az alábbi oldalon megteheti, csomagküldést is tudnak vállalni.
https://www.facebook.com/Hidegen-sajtolt-növényi-olaj-Napraforgó-és-tökmagolaj-728353843882168/

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások