Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Húsvéti nyulak Egerszalókon

Egerszalókon hagyományosan húsvét szombatján várjuk a vendégeket mindenféle vicces illetve hagyományőrző programokkal.

Tovább >>

8. helyen a fürdővárosok között Egerszalók

A Termalonline a legfrissebb KSH adatok alapján összeállította a legnépszerűbb fürdőhelyek listáját. Ezen a listán Egerszalók mind az összes vendégéjszakák tekintetében, mind a belföldi vendégéjszakák alapján az előkelő 8. helyen végzett. Megelőzve olyan nagymultú települést mint Harkány.

Tovább >>

Boros-Toros Egerszalókon

Egerszalók egyik legnépszerűbb rendezvénye közeledik, február 17-én, a Boros-Toros.

Tovább >>

2018-ban is válasszák a Gyógyvizek Völgyét!

Hogy miért érdemes hozzánk jönni?

Csak néhány számadat: 5 fürdő, 2 féle gyógyvíz, minden hónapban nagy rendezvény, 4 csillagos szállodák, több mint 150 vendégház, kirándulási lehetőségek és páratlan élmények.

Tovább >>

Ünnepeljen nálunk!

Töltse az ünnepeket Egerszalókon vagy Demjénben! Mi a legjobb a hidegben mifelénk?

Tovább >>

Karácsonyra várva

Szeretnél valami egyedi ajándékot karácsonyra? Vagy csak szereted a hazait, a helyit? Egerszalókon az adventi vásárban ezeket megtalálod.

Tovább >>

Bor mellé borkorcsolyát!

Kóstolja meg a Gyógyvizek Völgyének borait egy napon egy helyen!

Tovább >>

Márton napján.....

Elvárunk mindenkit, vendéget és hazait, aprót és vénebbet,

mert aki e napon libát nem eszik, egész évben éhezik;

és aki e napon újbort nem iszik, egész évben szomjazik.

Egerszalókon november 11-én várunk mindenkit a Márton napi Libaságokra a Barlanglakásokhoz.

Tovább >>

Benzingőz Egerben és Egerszalókon

Eger ismét, immár 12. alkalommal köszönti az autós sport szerelmeseit! November 3-5. között kerül megrendezésre az Eger Rally. Idén az a megtiszteltetés érte Egert, hogy a Bikavér és a Csillag hazája, a hősiesség magyar városa a szezonzáró futamnak adhat otthont: a különböző kategóriákban nyitva maradt kérdések Egerben dőlnek majd el november első hétvégéjén.  Várunk minden érdeklődőt!

Tovább >>

Arany ősz a Gyógyvizek Völgyében

Őszi programok Egerszalókon és Demjénben

Töltse nálunk az őszi napokat, élvezze a hagyományos gasztronómia rendezvényeket. Kóstolja meg az újbort Márton napon, a frissen sült "libaságokat" és közben csodálkozzon rá a régmúlt tárgyakra, berendezésekre, eszközökre a Barlanglakásokban. Mindez november 11-én Egerszalókon, a Márton napi mulatságon.

Tovább >>

Őszi karbantartás a fürdőkben

Kérjük utazásuk tervezése során vegyék figyelembe, hogy Egerszalókon a Saliris Resort Spa Gyógyfürdőben és a demjéni Cascade Barlangfürdőben őszi karbantartás lesz az alábbi napokon:

Tovább >>

Őszi kiruccanás Egerszalókra

Amit kínálunk Önöknek: hagyományőrző szüreti rendezvények ( Olaszrizling Fesztivál Egerszóláton, Szőlő Ünnep Egerszalókon), tartalmas gasztronómiai és kulturális programok ( Káposztás Nap Demjénben, Disznótoros szintén Demjénben) Márton napi vigasság Egerszalókon a kibővül Barlanglakásoknál, majd az ősz búcsúztatására Borkorcsolya napokon várjuk vendégeinket.

Tovább >>

Szüreti mulatság készülődik Egerszalókon

Kísérje végig velünk a szőlő útját a tőkéktől a boros poharakig. Vegyen részt a folkmisén, szőlőszentelésen, majd sétáljon végig a szüreti felvonulás keretében a falu főútcáján. A nap hátralévő részében pedig hagyományőrző programokkal, mesejátékkal, koncerttel várjuk a vendégeket a Turisztikai Iroda udvarán.  Program itt.

3 napos zenei fesztivál augusztusban

Showdomb Fesztivál Egerszalókon

Első ízben kerül megrendezésre a háromnapos zenei fesztivál a Sódomb lábánál.

Tovább >>

Tüzes szombat és Tücsök Zenék

Indul Egerszalók nyári programsorozata a Tücsök Zenék. Az első igazi nyáresti program a június 24-én a Tüzes Szombat a Barlanglakásoknál.

Várunk mindenki a Szent Iván éji mulatságra, lesz itt kemencében sütés, kézműveskedés, táncház, amatőr színjátszók, tűzugrás és még sok érdekesség. Tartsanak velünk!

Tovább >>

Tücsök Zenék - nyáresti kikapcsolódás

Indul Egerszalók nyári programsorozata a Tücsök Zenék. Minden szombat estére zenés mini koncerteket kínálunk a Turisztikai Iroda udvarán. 

Lesz itt jazz, blues, retro, pop slágerek, swing és még sok más érdekesség. Tartsanak velünk!

Tovább >>

Indul a Tücsökbusz

Falunéző Tücsökbusz járat indul a szezonban Egerszalókon.

Tovább >>

Faunézés Tücsökbuszon

Falunéző Tücsökbusz járat indul a szezonban Egerszalókon.

Tovább >>

Június 3. XV. Pünkösdi Tor-túra Egerszalókon

Egerszalók legnagyobb gasztronómiai eseménye kerül megrendezésre Pünkösd szombatján ( június 3.) immár a 15. alkalommal.

Tovább >>

Forgalmi rend változás Eger felől!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Egerszalók megközelítése Eger felől május 15-én megváltozott.

Tovább >>

Forgalmi rend változás! Legyenek figyelmesek Eger és Egerszalók között!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Egerszalók megközelítése Eger felől május 15-én megváltozott.

Tovább >>

Forgalmi rend változás! Legyenek figyelmesek Eger és Egerszalók között! (2)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Egerszalók megközelítése Eger felől május 15-én megváltozott.

Tovább >>

Megnyitott a Sáfránykert és a 3D mozi

Egerszalók új rendezvénytérrel, közösségi helyszínnel, felújított barlanglakásokkal, 3D mozival gazdagodott. Mindennek a Sáfránykert ad helyet, melyet a Sáfrány útca végén találnak, közvetlenül a korábbi Barlanglakások mellett.

Az új helyszínen érdemes a színpad fölé, a nézőtérre felsétálni mert bámulatos látványba lesz részük. Egerszalók panorámája látható innen.

Az újonnan berendezett barlanglakások kézműves műhelyeknek adnak otthont, a régi mesterségek felelevenítésére nyílik lehetőség felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Szórakozásképp fajátékokkal tölthetik idejüket. A jurtákban táborozásra biztosítunk lehetőséget, a szociális blokk és a tűzrakóhelyek is mind ehhez lesznek segítségre.

Az ökológiai kertben megismerkedhetnek a fűszernövényekkel, veteményessel.

Látogassanak el a Barlanglakásokhoz és üljenek be az időgépbe, visszarepülhetnek oda ahol minden kezdődött...
Dínók, vulkánok, víz, kőfaragás, tánc és minden ami érdekes a múltból és a jelenből, ez várja Önöket a legfelső barlanglakásban, a 3D moziban.
Nyitvatartás minden nap: 9-16 óráig.

Új attrakciók Egerszalókon!

Hamarosan új attrakciós terület nyílik Egerszalókon a Barlanglakások mellett, a Sáfránykert.

Új Barlanglakások is nyílnak, ahol mesterség bemutatók, hagyományőrző foglalkozások kerülnek megrendezésre. A 3D moziban időutazásban lehet részük a vendégeknek. Visszatekinthetnek egésszen a kőzetek kialakulásáig. Valamint megismerkedhetnek a barlanglakások részeivel, kialakulásával.

Várható programok, szolgáltatások előzetes bejelentkezésre:

Kert bemutató, kemencés sütés, mese barlang, kézműves bemutató,jurta tábor, pihenő park, szabadtéri színpad.

Részletek és árak hamarosan ugyanitt és az egerszalok.hu oldalon.

Kutyabarátok figyelem!

Új szolgáltatás Egerszalókon kutyás vendégek részére!

Ha olyan elfoglaltsága van a gazdinak, ahová nem viheti a kutyáját szívesen látják a Kutya jásztóházba, Egerszalókon a Kossuth u. 150. szám alatt.

Húsvéti készülődés

"...hol a tojás, piros tojás

tarisznyámba várom."

Legyenek részesei egy falusi húsvéti készülődésnek. Húsvét szombatján egész napos vidám programokkal várjuk nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is az egerszalóki Barlanglakásoknál. Lesz itt tojásvadászat, tojásírás, asztaldísz és nyuszi készítés, kemencés nagykalács, papírmerítés, kisállat simogatás. És persze a zene és tánc is elengedhetetlen, ebben a helyi hagyományőrző csoportok fognak segíteni. Tudja mi az a tojás karcolás? És a berzselés? Ha kíváncsi jöjjön el és megtudja. Várjuk Önöket 10 és 17 óra között.

Ha a nagy készülődésben megéheznének akkor a Húsvéti Gasztro pikniken különleges gasztronómia élvezetekben lehet részük. Keressék a Vidám Harcsát!

Karbantartási munkálatok a Barlanglakásoknál

Kedves Látogatók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egerszalóki Barlanglakásoknál március 20-24. között karbantartási munkálatok zajlanak. A lakások korlátozottan látogathatóak.

Kérjük a kellemetlenségek elkerülése végett látogatásukkor vegyék ezt figyelembe.

Köszönjük megértésüket!

 

Újdonságok Egerszalókon és Demjénben

A 2017-es év ismét tartogat újdonságokat a Gyógyvizek Völgyében.

- Egerszalókon a tavasz folyamán várhatóan átadásra kerül egy új rendezvénytér a Barlanglakások közelében, a Sáfránykert. Ezen a helyszínen kialakításra kerül egy szabadtéri színpad, ahol közel százan élvezhetik az előadásokat.  A fogadó épület és a felújított barlanglakások egy új közösségi és kulturális teret biztosítanak az ideérkező vendégeknek és a helyieknek is. Az egyik barlanglakásban megnyitnak egy 3D mozit, ahol a vendégek Egerszalók történetéről láthatnak kisfilmet.

- Tavasszal elindul Egerszalókon a „falunéző” Tücsökbusz, amellyel a vendégek a fontosabb látnivalókat könnyen és kényelmesen megközelíthetik. Nyáron minden nap több alkalommal közlekedik a kisbusz, a Turisztikai Irodától indulva, a Sódomb, a templom és a Barlanglakások érintésével egy kört tesz meg a településen.

- A tavalyi év végén átadásra került a Demjén Termáltó nevű szabadtéri gyógyvizes fürdő. Ezzel a fürdőink száma 5-re emelkedett. Két helyszínen lehetséges az éjszakai fürdőzés, mely továbbra is nagy népszerűségnek örvend.  Az 5 fürdőből mindenki megtalálja a kedvére valót.

- Ilyen még nem volt! Április elsején új rendezvénnyel várjuk a vendégeket az egerszalóki Barlanglakásoknál. Bolond lyukból...című programunkon vezetett túrák keretében felkereshetik a ritkábban látogatott kaptárköveket, majd a Barlanglakásoknál vicces, népi tréfákkal, feladatokkal gyűjtögethetik a lyukas garasokat. Bolondozzanak velünk!

Egerszalók az országos átlag fölött

Közel a 300 ezres álomhatárhoz.

Egerszalók már évek óta szép számokat hoz a vendégéjszakák tekintetében, 2008 óta folyamatos az emelkedés. A 2016-os évben az országos 7 %-os emelkedést is túlszárnyalta a falu, hiszen az összes vendégéjszaka számot nézve  9,5 %-os nökedést történt az előző évhez nézve. A kereskedelmi szálláshelyek tekintetében 6,6 %-os a növekedés, a többit a kisebb szálláshelyek: panziók, vendégházak hozták. Jelentős a belföldi vendégforgalom, hiszen évek óta a belföldi vendégéjszakák aránya 86-88 %.

Ezekkel a számokkal Egerszalók az országos listán a 17. helyen áll, megelőzve olyan településeket, mint Nyíregyháza, Zamárdi, Keszthely, Velence. A 2015-ös évhez képest egy helyezést javított a település. A 2008-2016-os időszakot összehasonlítva 11 helyezést lépett előre Egerszalók ezen a TOP listán.

A Gyógyvizek Völgye egész területét nézve ( Egerszalók, Demjén, Egerszólát) a vendégéjszaka számok 7,6 %-kal emelkedtek, összesen közel 300 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a belföldi és külföldi vendégek a tavalyi évben.

 (Forrás KSH, Egerszalók Önk., Demjén Önk.)

Fotózz és nyerj!

Érdemes szemügyre venni az egerszalóki és demjéni kaptárköveket, sőt akár lencsevégre is kapni.

Tovább >>

Több mint 200 ezer vendégéjszaka Egerszalókon

A KSH 2016 évi számadataiból látszik, hogy emelkedett az Egerszalókra látogató vendégek száma. Az itt eltöltött vendégéjszaka számok alapján az országos rangsorban a 17. helyen áll ez a kis település.

Tovább >>

Még több kedvezmény!

Több helyszín, több kedvezmény a Gyógyvizek Völgye Vendege turisztikai kártya felmutatóinak.

Tovább >>

Közeledik a disznótor!

„Felkészült már a böllér
kése megvan fenve,
korán van még és sötét
de már kész a tettre!

Tovább >>

Boros-Toros lakoma...

„Felkészült már a böllér
kése megvan fenve,
korán van még és sötét
de már kész a tettre!

Tovább >>

Tájékozódjon Demjénben

Újra megnyitotta kapuit a demjéni Info Pont, ahol hasznos kiadványokkal, térképpel, szóróanyagokkal várják az érdeklődő vendégeket. Emellett ajándéktárgyakat, helyi kézműves termékeket is vásárolhatnak a betérők.

Az Info Pont nyitvatartása:

Csütörtök, Péntek, Szombat 10-16 óráig nyitva

A többi napokon Egerszalókon a Turisztikai Irodában kérhető információ. ( Egerszalók, Széchenyi u. 9.)

 

Változás a nyitvatartásban!

Kedves Vendégeink! Egerszalókon a Turisztikai Iroda január 17-19. között technikai okok miatt zárva tart. Így a Tájszobát és a babakiállítást nem tudják látogatni. Megértésüket köszönjük! Turisztikai információ kérhető az alábbi telefonszámon: 06-30-522-1485, ill. az egerszalóki Barlanglakásoknál ( Sáfrány u. vége).

Várjuk 2017-ben is!

Már lehet tervezni a 2017-es évet. Íme az egerszalóki jeles napok. Kérjük jegyezzék be a naptárba a fontos dátumokat és foglaljanak időben szállást. Várjuk szeretettel!

 

Boldogság, béke, szeretet

Minden kedves partnerünknek és vendégünknek ezúton kívánunk áldott, békés karácsonyt és szerencsés, boldog új esztendőt! Várjuk Önöket 2017 -ben is!

Megnyílt a Demjéni Termáltó

2016. december 22-től fogad vendégeket a Demjénben megépült új fürdő a Demjéni Termáltó.

Tovább >>

Ünnepi nyitvatartás

Az ünnepek közeledtével szeretnénk ha tudnák, hogy mikor látogatható a Tájszoba, a Babakiállítás és az Ajándékbolt a Turisztikai Irodában, valamint az Egerszalóki Barlanglakások.

Tovább >>

Új attrakció készül Demjénben

Az Egri Korona Borház területén Demjénben tengerpartot idéző stranddal Termáltó épül.

Tovább >>

Változik az idegenforgalmi adó Egerszalókon

Egerszalókon 2017. január 1-től az idegenforgalmi adó mértéke 400 Ft-ra változik személyenként és vendégéjszakánként.

Tovább >>

Karácsonyi készülődés, adventi vásár

Hangolódjanak az ünnepekre Egerszalókon. Válogassanak a helyi kézműves portékák és a helyi termelők finomságai között. Közben pedig a forró tea és a kemencében sült csemegék is megkóstolhatók. Várjuk Önöket minden adventi szombaton az egerszalóki Faluház udvarán!

Tovább >>

"Dübörög" az Ősz-Erő

Ősz-Erő ajánlataink továbbra is élnek és várják a vendégeket.

Közeledik a Márton nap ( november 12.), melyre számtalan libás finomsággal készülnek az éttermeink, valamint a Barlanglakások.

Tovább >>

Egerszalók gyógyhely lett

2016. október 24-én az ÁNTSZ OTH gyógyhellyé minősítette Egerszalókot. Ezzel Egerszalók 27.-ként kerülhetett fel a gyógyhelyek közé.

Tovább >>

Adjon az Isten szerencsét...

"Adjon az Isten szerencsét,

Szerelmet, forró kemencét..."

Egerszalókon ez megadatott. Sikeresen zajlanak a kemencés kenyérsütések a Barlanglakásoknál.

Tovább >>

Ősz-Erő kedvezményes ajánlatok egy csokorba

Ősz-Erő néven kedvezményes szállásajánlatokat, programokat gyűjtöttünk egy csokorba az őszi hónapokra vonatkozóan.

Válogassanak kedvükre, és foglaljanak a Gyógyvizek Völgyében!

Ősszel is kellemes a 38-39 fokos gyógyvízben pihenni, a szőlősorokat látva mustot kóstolni, bakancsot felkapva kirándulni, a rendezvényeken finomakat enni-inni és még megannyi élményt kínálnak Önöknek a falvaink: Egerszalók, Demjén és Egerszólát.

És mindehhez kedvezményes szállásárakat adunk, akár szállodába jönne, akár kis falusi vendégházba. Mindenki talál kedvére valót.

További részletek az akcióról: itt

Új szolgáltatás partnereinknek

Egerszalókon a Turisztikai Irodában lehetőséget biztosítunk a TDM Egyesület tagjai, partnerei részére a saját szórólap, képeslap, cimke, névjegykártya, dekoráció egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb elkészítésére. Helyben közösen megtervezzük, majd a kivitelezést is elintézzük. Ezzel is szeretnénk azt elérni, hogy minőségi nyomdai termékek kerüljenek a vendégeink kezébe, hogy elégedetten távozzanak a Gyógyvizek Völgyéből.

Keressék kollégánkat telefonon, vagy e-mailben.

Érik a szőlő...

Az igazi szüret még nem kezdődött el ugyan, de már érik a szőlő az Egri Borvidéken is.

Egerszalókon pedig a Szüretindító Bortúrára készül a falu apraja-nagyja. Ezen a hagyományos szüreti rendezvényen végig követhetik a szőlő útjától a tőkéktől a boros poharakig. Folkmise, szőlőszentelés, népes szüreti felvonulás várja az érdeklődőket. Egész nap szüreti játékok, kézművesek, kirakodók és különféle zenei programok, hagyományőrzők, koncertek szórakoztatják a közönséget.

Részletek megtekinthetők itt

Éljen vele!

Ha a Gyógyvizek Völgyében jár kérje a turisztikai kedvezmény kártyát szállásadójától.

Számos kedvezménnyel várjuk az Egerszalókon, Demjénben, vagy Egerszóláton megszálló vendégeinket.

Tovább >>

 

 

 

Videó

Sajtómegjelenések

Csomagajánlatok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.