Hírek
Mikor voltál utoljára disznóvágáson?
„Felkészült már a böllér
kése megvan fenve,
korán van még és sötét
de már kész a tettre!
Bátorító pálinka
bizsergeti nyelvét,
elkezdődhet a munka
hol van az a sertés?”
Disznóvágás készülődik Egerszalókon, ott lesz a falu apraja-nagyja.
Február 24-én egy igazi falusi disznóvágásra várjuk a vendégeket. A résztvevők megnézhetik a feldolgozást, bekapcsolódhatnak, kóstolhatnak, koccinthatnak, majd este a Toros bálba mulathatnak. És hogy mi kerül az asztalra? A reggeli sült vér, Isten hozott pálinkával, délben forró orjaleves, töltött káposzta és házi sütemény egy jóféle egerszalóki borral. És ha még bírják az esti bálba a hurkát, kolbászt is megkóstolhatják.
De hogy ne csak az étekről szóljon a nap délelőtt kétféle nehézségű túrán vehetnek részt a bakancsosak.
A helyszínen kézműves vásár szórakoztatja a vendégeket, táncházban rophatják és hagyományőrző kórusok biztosítják a jó hangulatot. Zenél a helyi Tekergő zenekar.
A jegyeket érdemes elővételbe megrendelni.
36/200-029 vagy 06-30-935-0595
A részleteket a rendezvényeknél megtalálják: ITT