Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Kiránduló tippek hideg napokra

Egerszalók és a Gyógyvizek Völgye bővelkedik természeti látnivalókban, ha már unod a téli szürkés napokat és vágysz a friss levegőre, kirándulnál akkor adunk néhány tippet, melyek akár hidegben is bejárhatók. Aztán pedig kifejezetten jólesik a gyógyvízben megmártózni.

 

 

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz itt is fel tudod fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Szabadon látogatható, kb 30-60 perces program.

További info:Sódomb,

Innen láthatjátok a két fürdőhelyet, melyből választhattok a fáradt test ellazítására. A Nosztalgia Fürdő közvetlenül a parkolóból megközelíthető, érdekessége az éjszakai fürdőzés ( nyitva van minden nap éjjel 11-ig, hétvégén 1-ig). A Saliris Spa-ban bárki talál kedvére való medencét, és a akár a gőzölgő vízben ülve is csodálhatjátok a Sódombot.

  1. Kaptárkövek

A Bükkalja számos településen találni kaptárköveket, melyek keletkezése nagyon régre tehető, funkciójuk máig vitatott téma. Egerszalókon a Betyárbújó kaptárkő,  bizony egy régi búvóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható, innen kapta a nevét. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, egy rövid kaptató után igazán csodás látványban lesz részük.

A kaptárkövek olyan sziklaalakzatok, kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba fülkéket és egyéb mélyedéseket faragtak. 

Ezekből többet is találsz a fürdő melletti hegyen. Ott áll legközelebb a parkolóhoz a Kőbojtár, de 20-30 perces túrával a sárga ill. a zöld jelzésen elindulva a Kőasszonyt és kicsit távolabb a hegyvonulat gerincén a Menyecske hegyet bejárhatjátok.

Kb 30-60 perces program.

További info: kaptárkő

 

3. Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetsz a nagymamáink idejébe. Betekinthetsz a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. A 3D-s barlangmoziban pedig még dínókkal is találkozhatsz.

További info: Barlanglakások

Nyitva: minden nap 9-16 óráig.

  1. Boros pincék

Az Egri borvidék jelentős szőlő területei találhatók Egerszalókon. Ismerősen csenghet a Juhász Testvérek Pincészete vagy a St. Andrea Pincészet, hogy csak a nagyobbakat említsük. Az ő szőlőtőkéik is Egerszalók határában teremnek. De jó szívvel ajánljuk a többi családi pincészetet is, ahol több száz méteres tufa pincékkel, borszentéllyel, bortrezorral és kétszintes pincével is találkozhatsz.

Bővebb info:pincék

  1. Éttermek

Kiváló gasztronómiai kínálattal várják a vendégeket Egerszalókon, válogassatok kedvetekre:

Piroska Étterem
Egerszalók, Ady E. u. 42.
tel: 36/474-040, 0630/696-7848

aktuális étlap: https://www.facebook.com/piroska.etterem

 

Pizza Club Egerszalók

Egerszalók, Ady E. u. 44/a ( Kaptárkő pince mellett)

Kibővített étlap

rendelés  06-30-249-85-64

Kiszállítás 13:00-21:00 között

http://www.egerszalokpizza.hu/

 

Vadásztanya Étterem

Egerszalók, Széchenyi u. 18

aktuális napi menü:https://www.facebook.com/vadasztanyaetterem

(30) 739 1052

 

Sódomb (Marján) Cukrászda

Egerszalók, Fő tér

 

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok