Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Nyári élmények Egerszalókon

Egerszalók több, mint gondolnád!

Biztos elsőre a fürdőzés és a gyógyvíz jut eszetekbe, de ennél jóval többet tudunk kínálni

Indulj útnak és keress új élményeket!

Számos program lehetőséget és látnivalót kínálunk neked Egerszalókon, nézzük csak sorba:

Először is ismerkedj meg a faluval, a Tücsökbusz elvisz minden fontos helyre. Kényelmesen,zenés idegenvezetés mellett körbejárhatjátok a falut.

A menetrendről bővebben itt olvashattok.

További tippjeink a falu felfedezésére:

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz fedezd fel itt ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített 60 év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Szabadon látogatható.

  1. Gyógyfürdők

Ha az izgalomra, élményekre, wellnessre vágysz válaszd a Saliris Resort Spa Gyógyfürdőt, ahol 17 medencéből biztosan megtalálod az igazit. A gyógyvízben pihenve közben olyan látványban lesz részed, amilyen máshol nincs.

Ha nyugalmat keresel, vagy este fürdőznél akkor neked a Nosztalgia Fürdő való. 3 gyógyvizes medencében élvezheted a víz áldásos hatását. Hétköznap este 23 óráig, péntek, szombat pedig hajnali 1 óráig várnak.

  1. Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetsz a nagymamáink idejébe. Betekinthetsz a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. Nyitva minden nap 9-17 óráig.

  1. Sáfránykert

A barlanglakások mellett egy kellemes szabadtéri milliő fogad. Ez a Sáfránykert. Érdemes megillatozni az itt termő bazsalikomot, kamillát, levendulát, oregánót és még sorolhatnánk milyen gyógy és fűszer növények kertje ez itt. De a szabadtéri színpad kilátása sem elhanyagolható. A Barlanglakásokhoz szóló belépővel látogatható.

  1. Kaptárkövek

Betyárbújó kaptárkő, ez bizony egy régi bújóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, bátran induljatok el a térképek alapján és fedezzétek fel a múlt kincseit. Bátrabbaknak jelvényszerző túrán is részt lehet venni, ha végig járják a Bükkalja kaptárköveit. Keressék a jelvényszerző füzetet a Turisztikai Irodában. Keressék a piros jelzést az Öreg-hegyen át.

Fedezzék fel a  Saliris Spa fürdő melleti erdőben a további kaptárköveket. Ott találják a Kőbojtárt, a Kőasszonyt és a Menyecske-hegyet. Könnyed túrával elérhetőek, keressék a zöld és sárga jelzéseket.

  1. Főtér

Egerszalók központjában, a megújult Főtéren kiváló kávéval, fagyival és süteménnyel várják a vendégeket. Ha kérdésed van az Infó Pontban biztosan választ kapsz. A gyerekek élvezhetik a patakparti játszóteret, és hallhatják a patak csordogálását. Pihenjetek meg nálunk.

  1. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, mára ritka állatfajok élőhelyévé vált. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km. A tó végében a bátrak áttekerhetnek a befolyó patakon.

  1.  CSUPORKA helyi termék és ajándékbolt

A Turisztikai Irodában elbűvöli a gyerekeket a babakiállítás, mellette anyuka, apuka a helyi kézműves termékekből, helyi termelők finomságaiból is válogathat. Az aktívaknak kerékpárt is tudunk kölcsönözni. Most már a kevésbé edzettek e-bike- kal is mehetnek.

       7. Az aktív mozgást kedvelőknek összeállítottunk egy kerékpáros túra javaslatot. Akár a Bükk kapujáig, Felsőtárkányig is el lehet tekerni kiépített kerékpárúton. Kalandra fel! De készüljetek az emelkedőkre, mert hegyvidéken vagyunk. Kérd a térképet a Turisztikai Irodában.

 

Ha még bírjátok estére kiváló boros pincék várnak az Ady Endre úton és a Sáfrány utcában. Kóstoljatok bele! Borászatokról bővebben itt

Gyertek és érezzétek jól magatokat!

Vár a nyár Egerszalókon!

 

 

 

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok