Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Fuss és csobbanj! ...hamarosan

A Thermal Tour futóverseny a Gyógyvizek Völgyében második alkalommal kerül megrendezésre. Időpontja: 2016. március 13. 

A verseny célja a Gyógyvizek Völgyében fekvő Egerszalók és Demjén gyógyfürdőinek, látványosságinak és bor kultúrájának bemutatása. Az egészséges életmódra történő figyelemfelhívás, versenyzési lehetőség biztosítása a futás szerelmeseinek.

A tavalyi évben közel 80 induló volt, akik a borús, esős nap ellenére is gyorsan és lelkesen teljesítették a távokat. Az idén is  3 táv közül lehet választani, hogy a legkisebbek is indulhassanak, de a gyakorlott versenyzők is találjanak kihívást.

A legrövidebb táv csak Egerszalók belterületén fut, a közepes táv már érinti a Barlanglakásokat és a Sódombot, kisebb-nagyobb szintkülönbséggel. A leghosszabb táv pedig egészen Demjénig elfut, így kipróbálva az új, két települést összekötő kerékpárutat is.

Futamok:
Mini futás:(„A” futam)
Táv: 1600 m; Rajt 11:00
Kategória: Kategória: Abszolút férfi és női, utánpótlás férfi és női

Hegymenet: („B” futam)
Táv: 7,5 km; Rajt 11:00
Kategória: Felnőtt, utánpótlás, Szenior Férfi és Női

Kis maraton: („C” futam)
Táv: 16 km; Rajt: 11:00
Kategória: Felnőtt Férfi és Női, Szenior Férfi és Női

Kategóriák:

  • Felnőtt Férfi és Női (1995-1977)
  • Utánpótlás férfi és női ( - 1996)
  • Szenior Férfi és Női kategória (1976 -)

 

Időpont:2016. 03. 13. 11:00

Helyszín: Turisztikai Információs Iroda (Rajt, Cél) ( Egerszalók, Széchenyi u. 9.)

Rendező:
A Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület és az Egri Testedző Club (ETC).

A verseny résztvevői:
A versenyen bárki indulhat, aki a kiírásnak megfelelően a versenyre benevez.

Nevezési díjak:  800 -4000 Ft között futamtól és nevezési időponttól függően. A Gyógyvizek Völgye településein élők kedvezményesen nevezhetnek. A nevezéssel egyidejűleg kedvezményes áron igényelhető emblémázott póló is.

 

Díjazás: Az első három helyezett kerül díjazásra minden futam esetén, külön a női és férfi versenyzők. A nyeremények 2 éjszakás 2 fős pihenések Egerszalók és Demjén minőségi szálláshelyein.

Nevezni az  www.egritc.hu oldalon lehet.
 

A versenyen nem indulóknak is lesz látnivaló és program. Az egerszalóki Barlanglakásoknál ezen a napon vendégül látnak mindenkit egy pohár forralt borra, vagy teára és hozzá egy helyi házi sütemény is jár. A futóverseny résztvevői ingyenesen nézhetik meg a Barlanglakásokat.

A Turisztikai Iroda udvarán helyi termelők fognak kipakolni és bemutatni a portékáikat.

Délután kezdődik az első Hal-Bor-Blues Fesztivál a Vidám Harcsa étterem udvarán. Török Ádám és a Mini koncertjét hallgathatják a vendégek, majd márc 14-én ugyanitt halászlé főzőverseny lesz reggeltől, délután pedig Berecz András előadóművész lép fel és a Sipőcz Rock Band játszik. A rendezvény mindkét napon ingyenes.

Akár futás után, akár a szurkolóknak ajánljuk a fürdőzési lehetőségeinket. Lehet választani az egerszalóki Saliris Resort Spa wellness és fürdőzési lehetőségeiből, vagy a Nosztalgia Fürdőt lehet kipróbálni, ahol szabadtéri meleg vizes medencék várják a vendégeket. Ha esetleg rosszabb idő lenne akkor érdemes a Cascade Barlangfürdőbe behúzódni, ahol csúszdapark és élménymedencék teszik kellemessé a pihenést.

Csobbanj és fuss!

Kiegészítő programként ajánljuk a Hal-Bor-Blues Fesztivált Egerszalókon márc.13-án és márc.14-én.

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok